Patates Dolması
Patates Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 patates
- 300 gr kuşbaşı et
- 2 küçük soğan
- 2 biber
- 1 kapya kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 3 domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
Patates Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti çok küçük olacak biçimde doğruyoruz ben kuzu kullandım suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Azıcık yağ koyup üzerine soğanı ekliyoruz. Sararınca sırasıyla bütün materyalleri tek tek ekleyip karıştıyoruz.
- Salçaları da ekleyip yeterlice kavuruyoruz en son baharatları, maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra 1 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakıyoruz suyunu çekince ocaktan alıyoruz.
- Patates soyup dolma üzere içini oyup kızartıyoruz.
- En son patatesleri dolduruyoruz ( benim patatesler çok küçük olduğu için içi arttı paylıcanda kullandım) doldurduktan sonra birebir tavada biraz su doldurup tavayı çalkalar üzere yapıp patateslerin üzerine döküyoruz.
- Sarımsak seviyorsanız benim üzere ortalara 4-5 diş atabilirsiniz.
- 200 dercede 15-20 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsun.
Patates Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










