Patates Dolması

Patates Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 patates
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 2 küçük soğan
  • 2 biber
  • 1 kapya kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kekik

Patates Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti çok küçük olacak biçimde doğruyoruz ben kuzu kullandım suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Azıcık yağ koyup üzerine soğanı ekliyoruz. Sararınca sırasıyla bütün materyalleri tek tek ekleyip karıştıyoruz.
  3. Salçaları da ekleyip yeterlice kavuruyoruz en son baharatları, maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra 1 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakıyoruz suyunu çekince ocaktan alıyoruz.
  4. Patates soyup dolma üzere içini oyup kızartıyoruz.
  5. En son patatesleri dolduruyoruz ( benim patatesler çok küçük olduğu için içi arttı paylıcanda kullandım) doldurduktan sonra birebir tavada biraz su doldurup tavayı çalkalar üzere yapıp patateslerin üzerine döküyoruz.
  6. Sarımsak seviyorsanız benim üzere ortalara 4-5 diş atabilirsiniz.
  7. 200 dercede 15-20 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsun.

Patates Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Kolay Tavuk Pirzola Kızartma
Çikolatalı Örgü Poğaça
Tiramisu
2 Kişilik Pankek Tarifi
Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte
Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten)
Hdabla | © 2025 |