Çıtır Tavuk Baget

Çıtır Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg tavuk baget
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 modül defne yaprağı

Yumurtalı sos için;

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı su

Dış harcı için;

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 buçuk çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Çıtır Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları yıkayıp, tencereye koyun tuz, defne yaprağı ve suyu ekleyip, orta ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirin tavuklar dağılmadan ateşten alıp soğumaya bırakın.
  2. Geniş bir kapta yumurtaları çırpın suyu ek edip, kenara alın. Diğer bir kapta unları baharat ve tuzu karıştırıp hazırlayın.
  3. Haşlanmış tavukları evvel yumurtaya sonra hazırladığınız un karışımına bulayın hepsini bu formda hazırlayıp tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  4. Dinlenen tavukları tekrar yumurtaya ve unlara bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun. 🍗🍗

Çıtır Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta
Yaprak Sarma
Kahvaltılık Sade Menemen
Kahvaltılık Kaşarlı Milföy Börek
Patates Salatası
Muzlu Toplar
Hdabla | © 2025 |