Sebzeli Toplar
Sebzeli Toplar Tanımı İçin Malzemeler
- 3 küçük/orta uzunluk patates
- 4 küçük /orta uzunluk havuç
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Pul biber (tercihen)
Sos için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı mayonez
Sebzeli Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler uygun bir tencereye alınır.
- Üzeri kapanacak formda su konarak haşlanır.
- Yumuşayan patatesler soyularak ince doğranıp sonrasında çatalla ezilir.
- Havuçlar rendelenir.
- Zeytinyağı tavaya alınıp, ısındıktan sonra rende havuçlar eklenir.
- 8-10 dk havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.
- Dereotu maydanoz ince kıyılır.
- Sos hariç bütün materyaller karıştırılır.
- Karıştırılan harçtan istenilen büyüklükte kesimler koparılıp yuvarlak biçimler verilir.
- Ayrı bir kapta yoğurt ve mayonez karıştırılıp, sebzeli toplar üzerinde gezdirilir.
- Dolapta dinlendirilip servis edilir.
Not:Sos ölçüleri kullanım ölçüsüne nazaran eksilip artabilir. Harç için bilhassa zeytinyağı tercih edilmelidir. Materyallerin toparlanması açısından kıymet taşır.
Sebzeli Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














