Sebzeli Toplar

Sebzeli Toplar Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 küçük/orta uzunluk patates
  • 4 küçük /orta uzunluk havuç
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber (tercihen)

Sos için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı mayonez

Sebzeli Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler uygun bir tencereye alınır.
  2. Üzeri kapanacak formda su konarak haşlanır.
  3. Yumuşayan patatesler soyularak ince doğranıp sonrasında çatalla ezilir.
  4. Havuçlar rendelenir.
  5. Zeytinyağı tavaya alınıp, ısındıktan sonra rende havuçlar eklenir.
  6. 8-10 dk havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.
  7. Dereotu maydanoz ince kıyılır.
  8. Sos hariç bütün materyaller karıştırılır.
  9. Karıştırılan harçtan istenilen büyüklükte kesimler koparılıp yuvarlak biçimler verilir.
  10. Ayrı bir kapta yoğurt ve mayonez karıştırılıp, sebzeli toplar üzerinde gezdirilir.
  11. Dolapta dinlendirilip servis edilir.

Not:Sos ölçüleri kullanım ölçüsüne nazaran eksilip artabilir. Harç için bilhassa zeytinyağı tercih edilmelidir. Materyallerin toparlanması açısından kıymet taşır.

Sebzeli Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfte
Elmalı Kurabiye
Labnesiz Tiramisu
Sevgililer Günü İçin Truffle (Videolu)
Tavuk Baget Haşlama
Bonibonlu Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |