Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta

Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Tart kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekere beyazlayana kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvı yağı ek edip çırpıyoruz. Son olarak kuru gereçleri ek edip güzelce karıştırıyoruz. Kek karışımını yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
  2. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika denetimli bir halde pişiriyoruz.
  3. Kekimiz piştikten sonra ılımasını bekleyip kalıptan çıkarıyoruz. 1 çay bardağı süt ile her yerini kaşıkla dökerek ıslatıyoruz.
  4. Kreması için; sıvı yağ hariç öbür materyalleri koyup çırpıcı ile devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Son olarak sıvı yağ ekleyip mikser ile çırpıyoruz. Krema biraz soğuyana kadar orta ara mikser ile karıştıralım.
  5. Krema ılıdıktan sonra kekin her yerine eşit formda dağıtıyoruz. Üzerine dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz. Ben rendelenmiş çikolata ve antep fıstığı tozu ile süsledim.
  6. Buz dolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun🥰.

Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sahur İçin Kaçırılmayacak Bir Tarif Peynirli Puf Börek
Fırında Muhteşem Somon
Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası
Şehriyeli Pancarlı Yoğurtlu Salata
Çilekli Dubai Tatlısı
Beş Çayı Menüsü
Hdabla | © 2025 |