Erişte Salatası

Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 su bardağı erişte
- 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı lahana
- 3-4 adet kornişon turşu
Sos için ;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 kaşık mayonez
- Tuz
Üzeri için ;
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Erişte Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç ve kabağı rendeleyip zeytinyağı döktüğümüz tavada örseliyoruz.
- Yeşil mercimeklerimizi haşlayıp süzüyoruz.
- Eriştelerimizi kaynayan tuzlu suya koyarak pişiriyoruz. Piştikten sonra süzüyoruz.
- Kornişon turşusunu ve lahanaları küçük küçük doğruyoruz.
- Erişte ve yeşil mercimek soğuduktan sonra karıştıma kabına tüm materyallerimizi ekliyoruz.
- Üzerine yoğurt ve mayonezi karıştırıp materyallerimizin üzerine ekliyoruz. Ve hepsini karıştırıyoruz.
- Salatamızı servis tabağına alıyoruz.
- Üzeri içinde tavada kızdırdığımız tereyağın içine pul biber ve toz biberi ekleyip salatanın üzerin de gezdiriyoruz.
Afiyet olsun.
Erişte Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






