Erişte Salatası

Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 su bardağı erişte
  • 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı lahana
  • 3-4 adet kornişon turşu

Sos için ;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Erişte Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuç ve kabağı rendeleyip zeytinyağı döktüğümüz tavada örseliyoruz.
  2. Yeşil mercimeklerimizi haşlayıp süzüyoruz.
  3. Eriştelerimizi kaynayan tuzlu suya koyarak pişiriyoruz. Piştikten sonra süzüyoruz.
  4. Kornişon turşusunu ve lahanaları küçük küçük doğruyoruz.
  5. Erişte ve yeşil mercimek soğuduktan sonra karıştıma kabına tüm materyallerimizi ekliyoruz.
  6. Üzerine yoğurt ve mayonezi karıştırıp materyallerimizin üzerine ekliyoruz. Ve hepsini karıştırıyoruz.
  7. Salatamızı servis tabağına alıyoruz.
  8. Üzeri içinde tavada kızdırdığımız tereyağın içine pul biber ve toz biberi ekleyip salatanın üzerin de gezdiriyoruz.

Afiyet olsun.

Erişte Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Tarçınlı Kurabiye
Sütlü Tart
Orman Meyveli Cheesecake
Ciğer Sote
Vişneli Browni
Magnolia Kreması
Hdabla | © 2024 |