Dereotlu Kıyır Poğaça/ Kurabiye
Dereotlu Kıyır Poğaça/ Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı/ margarin
- 1 çay bardağı zeytinyağı /sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayırılacak)
- 1 yemek kaşığı silme toz şeker
- 1 tatlı kaşığı( tepeleme) tuz
- 1,5 karbonat
- 2 yemek kaşığı sirke (elma üzüm fark etmez)
- Un
- Peynir
Dereotlu Kıyır Poğaça/ Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün gereçler oda ısısında olmalı.
- Bütün materyallerimizi ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde un eklemeyi bırakıyoruz şayet fazla un eklersek kurabiyemiz kıtırlığını kaybedebilir.
- Elimize yapışmayacak lakin avuçlarımızdan akıp gitmeyecek kulak göğsü yumuşaklığı denilen kovan bunun için uygundur 🙂.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra istediğimiz formu veriyoruz.
- Arasına peynir koymak isterseniz bu evrede koyabilirsiniz ancak sade olarakta çok lezzetli bir poğaça kurabiyeniz olacak.
- Verdiğiniz form sonrası ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürüp isteğinize nazaran susam ve çörek otu ekleyebilirsiniz.
- Tepsiye dizip evvelce ısıtılmış 180 derecede 20 dakika kadar (fırından fırına değişebilir) alt üst ayarda pişirebilirsiniz üzeri kızarınca kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.
Dereotlu Kıyır Poğaça/ Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







