Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5-4 su bardağı un

Süslemek için;

  • Çikolata
  • Fındık
  • Toz antep fıstık

Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba margarin ve pudra şekerini alıp yeterlice karıştırın .
  2. Sıvıyağ, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilin ekleyip tekrar karıştırın, yavaş yavaş yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Kurabiye kalıbının içine hamurdan koyup parmağınızla hamura bastırın, kurabiyeleri istediğiniz uzunlukta çıkartın.
  4. Hafif yağladığınız yahut yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin .
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı-üstü pembeleşinceye kadar pişirin, soğuyan kurabiyelerin üç kısmını benmari metodu eritilmiş çikolataya batırın.
  6. Ardından  toz fıstığa batırın ben birkaç tane toz fıstığa batırdım, birkaç adedini fındığa batırdım ve fırın ızgarasına dizdim .
  7. Yağlı kağıt üzerinede dizebilirsiniz, isterseniz sade de yapabilirsiniz ,tercih sizin su bardağı ölçüsü 200 ml çay bardağı ölçüsü 125 ml.

Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorbası
Muzlu Rulo Pasta (Keki Çatlamama Garantili)
Mis Gibi Gün Sofralarının Sultanı Şeftalili Kek
Gerçek Madlen Kek (Madeleines)
Yüksük Çorbası
Kahvaltılık Zeytinli Tapanade (Videolu)
Hdabla | © 2025 |