Tırtıl Kurabiye
Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5-4 su bardağı un
Süslemek için;
- Çikolata
- Fındık
- Toz antep fıstık
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba margarin ve pudra şekerini alıp yeterlice karıştırın .
- Sıvıyağ, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilin ekleyip tekrar karıştırın, yavaş yavaş yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Kurabiye kalıbının içine hamurdan koyup parmağınızla hamura bastırın, kurabiyeleri istediğiniz uzunlukta çıkartın.
- Hafif yağladığınız yahut yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı-üstü pembeleşinceye kadar pişirin, soğuyan kurabiyelerin üç kısmını benmari metodu eritilmiş çikolataya batırın.
- Ardından toz fıstığa batırın ben birkaç tane toz fıstığa batırdım, birkaç adedini fındığa batırdım ve fırın ızgarasına dizdim .
- Yağlı kağıt üzerinede dizebilirsiniz, isterseniz sade de yapabilirsiniz ,tercih sizin su bardağı ölçüsü 200 ml çay bardağı ölçüsü 125 ml.
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















