Kısır (Tarsus Arap Usulü)
Kısır (Tarsus Arap Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı köftelik bulgur
- 2 çay bardağı Midyat bulguru
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 orta uzunluk domates
- 2 küçük uzunluk salatalık
- 1 orta uzunluk yeşil biber
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet nane
- 2-3 adet taze soğan
- 2-3 yaprak marul
- Nar ekşisi
- Kaynamış ekşi (bir evvelki tariflerimde var)
- Tuz
- Kimyon
- Acı sevenler için acı pul biber
- Zeytinyağı
Kısır (Tarsus Arap Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm bulgurları uygun bir kabın içerisine koyup, üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış su döküp üzerini biz bez ile kapatıp, ıslanıp şişmesini sağlıyoruz.
- Küp küp doğradığımız 1 adet soğanı ,zeytinyağı ile kavurup ,1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon ve tuz ekliyoruz.
- Bu ortada şişmiş olan bulgurlarımızın üzerine döküp tamamına gelecek formda karıştırıp birleştiriyoruz.
- Doğradığımız biber, salatalık, marul, maydanoz, nane, taze soğanı üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Ezilmemesi için domatesi en son ekliyoruz.
- Üzerine nar ekşisi ve bir evvelki tariflerimde de paylaştığım kaynamış ekşiyi ekliyor, karıştırıyoruz.
- Damak zevkine nazaran daha yağ, ekşi ve acı oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Deneyip yiyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kısır (Tarsus Arap Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












