Tam Ölçülü Krep

Tam Ölçülü Krep Tanımı İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından bir parmak eksik un
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı süt
  • Tuz

Pişirmek için;

  • Sıvı yağ

Tam Ölçülü Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurtanın kokmaması için güzelce çırpalım daha sonra süt ve suyu ek edip karıştıralım.
  2. Karışımımıza yavaş yavaş unu ekleyelim.
  3. Un birinci başta topaklanmış oluyor ama çırptıkça açılacaktır.
  4. Daha yumuşak göz göz bir hamur isterseniz yarım çay bardağı kadar daha su ekleyebilirsiniz.
  5. Tavanın kızması değerli bununla bir arada tavayı çok az yağlayıp orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun 😇

Tam Ölçülü Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Çikolata Soslu Tart Kek (Tamamen Sütsüz)
Fırında Tavuk
Fırında Bal Kabağı Tatlısı
Buzluk Böreği
Pancarlı Arpa Şehriye Salatası
Çilekli Smoothie Kasesi
Hdabla | © 2024 |