Muhallebili Tart Pasta
Muhallebili Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 – 2,5 çay bardağı kadar un(elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Islatmak için:
- 1 çay bardağı süt
Muhallebili Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım.
- Sıvı yağ, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
- Unu denetimli olarak ekleyelim.
- Kalınınızı margarin ile heryerini güzelce yağlayalım kek harcını eşit bir biçimde dökelim.
- 180 derece fırında pişirelim.
- Kekimiz pişerken muhallabiyi yapalım.
- Tencereye süt, şeker ve unu koyup pişirelim kaynayınca 1 yemek kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyip ocaktan alalım güzelce çırpalım. Ilımaya bırakalım.
- Kekimiz pişince fırından alıp ılımaya bırakalım.
- Ilıyan kekimizi kalıptan çıkarıp 1 çay bardağı sütle her yerini ıslanalım nemli bir dokusu oluyor yumuşacık sonra da ılıyan muhallebiyi dökelim.
- İstediğimiz formda süsleyelim ,ben dekor çikolata sosu ile süsledim.
- 2 saat kadar dinlendirip servis yapabiliriz afiyetler olsun.
Muhallebili Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












