Fırında Lokum Gibi Patatesli Biftek Tarifi
Fırında Lokum Üzere Patatesli Biftek Tanımı İçin Malzemeler
Etin soslaması için;
- 8 adet biftek
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Pul biber
- Yarım çay bardağı yağ
Patatesler için;
- 5-6 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Üzeri için ;
- İstediğiniz sebzeler
Fırında Lokum Üzere Patatesli Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi bir kap içerisine alalım, üzerine tuz, karabiber, toz biber ,pul biber ve yağını ekleyelim vaktiniz varsa bir gün vaktiniz yoksa bir iki saat dolapta dinlendirelim.
- Patateslerimizi halka halka doğrayalım daha sonra baharatlarını ve yağını ekleyip güzelce karıştıralım.
- Üzerine sofladığımız etlerimizi güzelce yerleştirelim ,etrafına istediğiniz sebzelerden ekleyebilirsiniz .
- Üzerine ıslatılmış yağlı kağıdı güzelce yerleştirelim, folyonuz varsa yağlı kağıdın üzerine folyoda örtebilirsiniz .
- 200 dereceye ayarlanmış fırında etlerin piştiğini çatal yardımıyla denetim ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Fırında Lokum Üzere Patatesli Biftek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







