Fırında Lokum Gibi Patatesli Biftek Tarifi

Fırında Lokum Üzere Patatesli Biftek Tanımı İçin Malzemeler

Etin soslaması için;

  • 8 adet biftek
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Yarım çay bardağı yağ

Patatesler için;

  • 5-6 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Üzeri için ;

  • İstediğiniz sebzeler

Fırında Lokum Üzere Patatesli Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi bir kap içerisine alalım, üzerine tuz, karabiber, toz biber ,pul biber ve yağını ekleyelim vaktiniz varsa bir gün vaktiniz yoksa bir iki saat dolapta dinlendirelim.
  2. Patateslerimizi halka halka doğrayalım daha sonra baharatlarını ve yağını ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Üzerine sofladığımız etlerimizi güzelce yerleştirelim ,etrafına istediğiniz sebzelerden ekleyebilirsiniz .
  4. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıdı güzelce yerleştirelim, folyonuz varsa yağlı kağıdın üzerine folyoda örtebilirsiniz .
  5. 200 dereceye ayarlanmış fırında etlerin piştiğini çatal yardımıyla denetim ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Fırında Lokum Üzere Patatesli Biftek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyarbakır Usulü Kavurmalı Yumurta
Börek
Yaz Dolması
Akşam Yemeğim
Fırından Patlıcan Kebabı Tarifi En Kolay Ve Lezzetli Yöntem (Videolu)
Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |