Chia Puding
Chia Puding Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1/3 su bardağı yulaf
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı badem sütü yahut yulaf sütü
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1,5 çay kaşığı bal
- Bir tutam tuz
- Yarım çay kaşığı tarçın
Chia Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri bir kasede birleştirin, daha ağır bir “yulaf ezmesi” kıvamı istiyorsanız 1,25 su bardağı süt ve daha sütlü bir karışım istiyorsanız 1,5 su bardağı süt kullanın.
- Karışımı bir saklama kavanozuna aktarın ve buzdolabında en az 4 saat, ülkü olarak 12 yahut daha fazla saat bekletin. Yulaflar buzdolabında 4 ila 5 gün kalabilir.
- Kavanozu buzdolabından çıkarın ve içindekileri kaselere aktarın. İsterseniz üzerine yoğurt, meyve yahut badem ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Chia Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








