Nuraniye Mezesi

Nuraniye Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • 4 kol taze soğan
  • Zeytinyağı
  • Rendelenmiş sarımsak
  • Süzme yoğurt
  • Nane
  • Tuz

Nuraniye Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pirinçleri hoş yıkayıp tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su koyup pirinçleri hoş haşlayalım.
  2. Haşlanan pirinçleri süzgeçten geçirip soğumaya bırakalım.
  3. Kabakları rendeleyip bir tavada biraz yağ ile soteleyelim.
  4. Ardından soğana ek edip soteleyelim ,kavrulmuş kabakları kenara koyup soğumasını bekleyelim.
  5. Soğumuş olan kabağı pirinçle buluşturalım.
  6. İnce doğranmış dereotu ,maydanoz ,sarımsak ,tuz, nane ekleyip her şey güzelce karıştırıp servis tabağına alalım afiyet olsun.

Nuraniye Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça Tarifi (Şekilli)
Kasap Köfte
Bebek Dostu Keçiboynuzlu Muzlu Panke Ve Enerji Topları
Patates Salatası
Tavuklu Güveç
Dolgulu Kuki Tarifi
Hdabla | © 2025 |