Ekşili Çorba
Ekşili Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1 litre yahut 5 su bardağı sıcak su
- 1 tutam ince doğranmış dereotu
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
Ekşili Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın.
- Yağlar eriyince salçaları ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Arkasından 1 yemek kaşığı unu da ek edip bir iki kere soteleyerek kavurmaya devam edin.
- Pilavlık bulguru ekleyelim ve 1-2 dakika kavurun.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladığında tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin.
- Bulgurlar düzgünce yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20-25 dakika).
- Ocaktan almadan çabucak evvel bir adet limonun suyunu, ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyin. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Çorba kaselerinde servis edin.Afiyet olsun.
Ekşili Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








