Ekşili Çorba

Ekşili Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 litre yahut 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam ince doğranmış dereotu
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz

Ekşili Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın.
  2. Yağlar eriyince salçaları ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  3. Arkasından 1 yemek kaşığı unu da ek edip bir iki kere soteleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Pilavlık bulguru ekleyelim ve 1-2 dakika kavurun.
  5. Üzerine sıcak suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  6. Kaynamaya başladığında tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin.
  7. Bulgurlar düzgünce yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20-25 dakika).
  8. Ocaktan almadan çabucak evvel bir adet limonun suyunu, ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyin. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  9. Çorba kaselerinde servis edin.Afiyet olsun.

Ekşili Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sigara Böreği
En Lezzetli Karışık Kızartma Tarifi! Sofranıza Renk Katın
Şekersiz Pişmeyen Leblebi Kurabiye
Akışkan Çikolatalı Pankek
Hindistan Cevizli Tarçınlı Un Kurabiyesi
Nohutlu Ekmek
Hdabla | © 2025 |