Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için ;
- 1,5 şu bardağı süt
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti (2 çay bardağı süt ile)
- 1 paket çikolatalı sos (2.5 su bardağı süt)
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yumurta ve şekeri çırpalım.
- Sonra geriye kalan gereçleri ekleyip tekrar çırpalım. Kekimiz hazır.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de 30 dakika pişirelim.
- Kürdanla pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Pişen keke sıcakken ıslatmak için ayırdığımız 1. 5 bardak sütü dökelim her yerine.
- Sonra kekimizi soğuması için kenara koyalım.
- Daha sonra kremşantimizi ve çikolatalı sosumuzu hazırlayalım.
- Çikolatalı sosumuzu da soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan kekin üzerine evvel kremşantiyi daha sonra çikolatalı sosumuzu dökelim.
Not: kek sıcak olursa kremşanti eriyip dağılabilir. Çikolatalı sos sıcak olursa kremşanti ile karışır hepsinin soğuk olmasına dikkat edelim.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


