Kıymalı Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Kıymalı Pırasalı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı:

  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 3 orta uzunluk pırasa
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma yahut üzüm)
  • 1 yumurta sarısı (en son üzerine sürmek için)

Kıymalı Pırasalı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç: tavaya sıvı yağı alıp küp doğradığınız soğanları yumuşayana kadar kavurun.
  2. Ardından kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Salça, baharatlar ve tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Yarım çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Son olarak doğranmış pırasayı ekleyin, pırasalar yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  6. Sos: derin bir kasede sıvı yağ, maden suyu, un ve sirkeyi çırpın.
  7. Yufkaları dörde bölün (üçgen olacak şekilde).
  8. Her üçgen yufkanın üzerine sostan sürün, geniş kenarına iç harçtan koyup rulo halinde sarın ve gül biçimi verin.
  9. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  10. Üzeri için: kalan sosun içine yumurta sarısını ekleyin, böreklerin üzerine sürün.
  11. Önceden ısıtılmış 190°c fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun! pırasayı sevmeyen çocuklar bile bu böreğe bayılacak.

Kıymalı Pırasalı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurlu Havuç Ve Mor Lahana Salatası
Kış Çorbası
Sebzeli Karabuğday Pilavı
Bol Sebzeli Makarna
Lazanya
Limon Kremalı Kek
Hdabla | © 2025 |