Penne Arabiata

Penne Arabiata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 adet havuç
  • 3 adet domates
  • 1 adet domates konservesi
  • 1 kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yaprak fesleğen
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım soğan
  • Karabiber
  • Kekik
  • Defne yaprağı
  • Biberiye

Penne Arabiata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağımızı tencereye alalım.
  2. İçine küp küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyelim ve kavuralım.
  3. Ardından çok ufak doğradığımız havucumuzu, kırmızı biberimizi, fesleğinimizi ve domatesi ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  4. Kavurduğumuzdan emin olduktan sonra içine konservemizi boşaltıyoruz ve altını kısıyoruz ki yavaş yavaş özlensin.
  5. Bu sırada makarnamızı haşlamaya alıyoruz.
  6. Sosumuz az özlendiyse göz kararı baharatlarımızı ekliyoruz.
  7. Haşlanan makarnamızla karıştırıp tuzumuza bidaha bakıp tatlandırıyoruz. Afiyet olsun.

Penne Arabiata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Çıtır Börek
Etli Nohut Yemeği
Oruk (İçli Köfte)
Soğanlı Patates
Orman Meyveli Tatlı
Tek Tencerede Dana Etli Şehriye
Hdabla | © 2024 |