Patatesli Börek Tarifi (1 Saatte)

Patatesli Börek Tanımı (1 Saatte) İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4-5 su bardağı un
  • Tuz (kendinize göre)
  • 1-5 su bardağı su

İç için;

  • 6-7 tane patates
  • Yarım soğan
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber kullandım)
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Sıvı yağ
  • Tereyağ

Patatesli Börek Tanımı (1 Saatte) Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patatesleri soyup 2-3 modüle ayırıp haşlamaya bırakıyoruz.
  2. O sırada hamuru için un ve tuzu karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  3. Bu hamuru 5 dk dinlendiriyoruz. Sonra tereyağı yakmadan eritiyoruz.
  4. Hamuru 10-12 kesime ayırıp yuvarlıyoruz.
  5. Merdane yardımıyla üstünden geçip dizmeye başlıyoruz.
  6. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağ da sürüyoruz.
  7. Hepsine birebir süreci uygulayıp bitince de üstünü streçliyip 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
  8. Haşlanan patatesleri süzüp eziyoruz.
  9. Salçalı sosu için soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  10. Üstüne salçayı ekleyip baharatları da ek ediyoruz.
  11. Sonra bunu ezilmiş patateslerin üstüne döküp güzelce yedirirerek eserek karıştırıyoruz.
  12. Son olarak tuzu da unutmuyoruz.
  13. Daha sonra dinlenen hamuru alıyoruz.
  14. Bir adedini tesgaha alarak yavaşça kenarlardan tutup cekerek hoş ince bir hamur elde ediyoruz.
  15. İçine patatesi koyup börek üzere sarıyoruz.
  16. Hepsine tıpkı süreci yapıp tepsiye diziurouz. Pişene kadar 200 derecede pişirin. Afiyet olsun:).

Patatesli Börek Tanımı (1 Saatte) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Mavi Haşhaşlı Nefis Muffin
Bol Soslu Islak Kek
Ev Yapımı Kakaolu Puding
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar
Islak Hamburger
Acılı Ezme
Hdabla | © 2025 |