Patatesli Börek Tarifi (1 Saatte)
Patatesli Börek Tanımı (1 Saatte) İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4-5 su bardağı un
- Tuz (kendinize göre)
- 1-5 su bardağı su
İç için;
- 6-7 tane patates
- Yarım soğan
- 1 yemek kaşığı salça (ben biber kullandım)
- Tuz
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Sıvı yağ
- Tereyağ
Patatesli Börek Tanımı (1 Saatte) Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri soyup 2-3 modüle ayırıp haşlamaya bırakıyoruz.
- O sırada hamuru için un ve tuzu karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Bu hamuru 5 dk dinlendiriyoruz. Sonra tereyağı yakmadan eritiyoruz.
- Hamuru 10-12 kesime ayırıp yuvarlıyoruz.
- Merdane yardımıyla üstünden geçip dizmeye başlıyoruz.
- Üzerine bir yemek kaşığı tereyağ da sürüyoruz.
- Hepsine birebir süreci uygulayıp bitince de üstünü streçliyip 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Haşlanan patatesleri süzüp eziyoruz.
- Salçalı sosu için soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
- Üstüne salçayı ekleyip baharatları da ek ediyoruz.
- Sonra bunu ezilmiş patateslerin üstüne döküp güzelce yedirirerek eserek karıştırıyoruz.
- Son olarak tuzu da unutmuyoruz.
- Daha sonra dinlenen hamuru alıyoruz.
- Bir adedini tesgaha alarak yavaşça kenarlardan tutup cekerek hoş ince bir hamur elde ediyoruz.
- İçine patatesi koyup börek üzere sarıyoruz.
- Hepsine tıpkı süreci yapıp tepsiye diziurouz. Pişene kadar 200 derecede pişirin. Afiyet olsun:).
Patatesli Börek Tanımı (1 Saatte) Fotoğraflı Yapılışı











