Mercimekli Köfte (Videolu)
Mercimekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı su
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- 1 adet limon suyu
- 3 kısım taze soğan
- 1 kase kıyılmış maydanoz
Mercimekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarife mercimekleri yıkayıp tuzlu suda pişirmekle başlayalım.
- Mercimkeler yumuşayana dek kaynatalım.
- Oluşan köpükleri kaşık ile alalım.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp çokça zeytinyağında kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince birer yemek kaşığı biber ve domates salçası ekleyip kokusu çıkana dek kavuralım.
- Pişen mercimeği yoğurma kâsesine alalım ve üzerinde ince bulguru ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Kavurduğumuz salçalı soğanı da mercimek/bulgur harcına ekleyip beyaz kısımlar kalmayana dek karıştıralım kaşık yardımıyla.
- Mercimekli bulgur harcına karabiber ekleyip kenara alalım soğumasına müsaade verelim.
- Bu ortada taze soğan ve maydanozu uygunca yıkayıp doğrayalım.
- Soğuyan mercimekli bulgur harcına taze soğanı ve maydanozu ekleyelim ve üzerine çokça limon sıkıp ellerimizle yoğuralım ve mercimek köftesi biçimini verip marulla servis edelim. Afiyet olsun.

Mercimekli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






