Kuru Üzümlü Pudingli Kek

Kuru Üzümlü Pudingli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz puding
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı un (üzümleri bulamak için)
  • Aldığı kadar un

Kuru Üzümlü Pudingli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
  2. Sonra içerisine sütü ,sıvı yağı pudingi ekleyip karıştıralım.
  3. Ardından vanilin, kabartma tozunu ve unu ekleyerek çok akışkan olmayan bir kek hamuru elde edelim.
  4. Ayrı bir kasede üzümlerin üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip karıştıralım ve fazla unu elemek için süzgeç kullanalım, sonra hamura katalım ve spatulayla karıştıralım.
  5. Büyük dikdörtgen borcamımızı sıvı yağ ile yağlayalım ve kek hamurumuzu dökelim .
  6. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında orta beğenilen 45 dakika pişirelim ,ilk yarım saat fırın kapağını açmazsanız sönme çökme yaşanmayacaktır. Afiyet olsun 🌸.

Kuru Üzümlü Pudingli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Köfte Tarifi (Etsiz)
Yoğurtlu Orman Kebabı
Kolay Meyveli Kedidili Pasta
Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden)
Yeşil Mercimekli Erişte Tarifi
Vişne Soslu Muhallebi
Hdabla | © 2025 |