Milföy Dokusunda Tel Tel Börek Tarifi

Milföy Dokusunda Tel Tel Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Çökelek peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Sıvı yağ

Ara katları için;

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

Milföy Dokusunda Tel Tel Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri karıştırıp hamuru yoğuralım yumuşak bir hamur olacak son bardak unu denetimli ekleyelim.
  2. Yoğurduğumuz hamuru 10 dakika dinlendirelim 9 eş kesime bölüp bezeler yapalım ,yarım saat dinlendirelim.
  3. Tereyağını bir tavada eritip içerisine sıvıyağ ekleyelim.
  4. Dinlenen hamurlarımızı toplanmıyosa dinlenmiş demektir, her birini oklava ve un yardımıyla açabildiğimiz kadar açalım erittiğimiz yağ ile yağlayalım.
  5. 4 parmak genişliğinde şeritler keselim ve hepsini üst üste koyalım elimizle biraz inceltip kendi etrafında rulo yapalım, içerisine çökelekli harçtan koyup kapatalım tepsiye alalım.
  6. Tüm bezelere birebir süreci yapıp tamamlayalım ,30 dk dinlendirelim .
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sıvı yağı sürelim.
  8. 200° kızarana kadar pişirelim afiyet olsun 🙂

Milföy Dokusunda Tel Tel Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani
Sodalı Karnabahar Kızartması
Tavada Pırasalı Yeşil Soğan Mücveri
Pankek
Ciğer Kavurma
Karalahana Turşusu
Hdabla | © 2025 |