Pilav Ve Ciğer İkilisi

Pilav Ve Ciğer İkilisi Tanımı İçin Malzemeler

Pilav için;

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • Göz kararı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 avuç arpa şehriye ( bu ölçü daha doyurucu olur)

Ciğerler için;

  • Yarım kilo ciğer
  • Göz kararı tuz

Kızartma süreci için;

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Pilav Ve Ciğer İkilisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçlerimizi ve ciğerlerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Tereyağını tencerede erittikten sonra arpa şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz. ( daha çok teflon tencereler tercih edelim).
  3. Yıkadığımız pilavları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. ( pilavları düzgünce kavurmak önemli).
  4. İçine tuzu, toz şekerini ve limon suyunu ek edip karıştırıyoruz.
  5. Son olarak suyu ekleyip ağzını kapattıktan sonra orta ateş ile ocakta 45dk kadar pişmeye bırakıyoruz. ( pişirme mühleti pirinçin markasına nazaran değişiklik getirebilir. Pişene kadar ve suyunu çekene kadar ikinci bir karıştırma süreci yapmayalım).
  6. Ciğerleri yıkama sürecinden sonra marshmallow çubuklarına geçirelim. Güzelce tuzlayalım.
  7. Yapışmaz teflon tavada kısık ateşte kızartalım. Afiyet olsun 🍴♨️.

Pilav Ve Ciğer İkilisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şakşuka (Fırında Az Yağlı)
Üzümlü Cevizli Kek
Fırında Sebzeli Tavuk But
Dereotlu Yumuşacık Poğaça
Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |