Patlıcan Kebabı Tarifi
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 -5 adet orta uzunluk patlıcan
Köfte için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay bardağı ekmek içi robottan gelişmiş yahut galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Kimyon
- Tuz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Keklik
Üzeri için:
- Sivri biber
- Domates
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyalım ve 1 cm dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim bu süreç patlıcanlarının acısının çıkmasını sağlayacaktır.
- Ardından patlıcanları bir kağıt havlunun üzerine alarak güzelce kurutalım.
- Tavaya sıvı yağ alalım ve kuruladığımız patlıcanları tavaya alıp çevirerek kızartalım.
- Kızaran patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayalım.
- Uygun bir yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, ekmek içi ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
- Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan cevizden küçük kesimler koparalım ve form verelim.
- Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Sosumuz için domates salçası ,tuz, karabiber çok az bir kekik ve suyumuzu ek edelim ve uygunca çırpalım.
- Dinlenmiş köftelerimizi ve hafif kızarttığımız patlıcanları çöp şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak formda sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.
- Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım. Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini pişirme kâğıdını ıslatıp kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. (fırınlar ortasına pişirme süreci farklılık gösterebilir)30-35 dk sonra denetim edelim patlıcan ve köfteler yumuşamış ise üzerleri açıp kızarana kadar daha pişirelim patlıcan kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















