Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 2 su bardağı ceviz
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti

Şerbeti için ;

  • 6 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 6 su bardağı suyu,4,5 su bardağı şekeri bir küçük tencereye alıyoruz ,güzelce 15 dakika kaynatıyoruz .
  2. Kaynadıktan sonra 2 paket vanilyayı ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kekin hazırlanışı; 6 adet yumurta, 1 su bardağı şeker ,büyük bir kabın içine alıyoruz güzelce köpürene kadar karıştırıyoruz .
  4. 1 su bardağı sıvı yağ ,2 su bardağı galeta unu, 2 su bardağı kırılmış ceviz, 2 su bardağı hindistan cevizi, 2 paket kabartma tozu güzelce çabucak karıştırıyoruz .
  5. Tepsinin içine elimizle yayıyoruz.
  6. 160 derecede ısınmış fırının içine 30 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
  7. Kremanın hazırlanışı; 2 litre sütü bir tencerenin içine alıyoruz .
  8. 2 su bardağı nişastayı ,bir su bardağı toz şeker ,2 paket vanilyayı bunları güzelce karıştırıyoruz tüpün altını açıyoruz kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın, kaynadıktan sonra kaldırın içine 2 tane krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
  9. Pişmiş olan kekimizi sıcaklığı çıkana kadar bekliyoruz soğumuş olan şerbeti kekin üstüne döküyoruz sonra kremayı üstüne döküyoruz bir saat dolapta soğutuyoruz.

🫶🏻Şimdiden afiyet olsun🫶🏻.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı
Sebzeli Tavuk Yemeği
Portakal Çanağında Tarator
Taze Kabak Mezesi
Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça
Mısır Unlu Ekmek
Hdabla | © 2025 |