Az Şekerli Kuru Meyveli Mozaik Pasta

Az Şekerli Kuru Meyveli Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram(3paket) bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım bardak demlenmiş çay
  • Yarım bardak sıvı yağ (isterseniz bir yemek kaşığı tereyağ da kullanabilirsiniz)
  • 4-5 adet kuru kayısı (ben olmadığı için koyamadım lakin varsa koyuyorum)
  • 5-6 adet kuru incir
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı kadar kıyılmış ceviz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 paket fıstıklı çubuk çikolata ( konutta fıstıklı olduğu için bunu kullandım meskende sütlü ya da bitter varsa onu da kullanabilirsiniz)

Az Şekerli Kuru Meyveli Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, kakao, tarçın, yağ, çay demini küçük bir tencereye koyup kaynatalım.
  2. Kaynayıp ocaktan alınca çikolatayı kırıp karıştırıp soğuması için kenara alalım.
  3. Kakaolu harcımız soğurken incir ve üzümü sıcak suyla ıslayalım yumuşayınca kurulayalım ve incirleri küçük küçük doğrayalım.
  4. Büyükçe bir kapta üç paket bisküviyi iri olarak kıralım ve incir üzüm cevizi ekleyip karıştıralım,.
  5. Soğuyan kakaolu harcı bisküvi üzerine döküp güzelce karıştırıyorum.
  6. Büyük uzunluk dolap poşetini yandan kesip açıyorum karıştırdığım harcı koyup hal veriyorum. Dikdörtgen kek kalıbına poşeti serip biçim de verebilirsiniz.
  7. 3-4 saat en az dondurucuda bekletip servis yapabiliriz ya da donduktan sonra dilim dilim kesip dondurucuya koyabiliriz servis yaparken de kolaylık olacaktır.

Mutlu sıhhatle yiyebileceğimiz kaç hoş günlerde afiyet olsun 🥰.

Az Şekerli Kuru Meyveli Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Cheesecake
3 Çeşit Kek
Ispanak Mücveri
Haftasonu Kahvaltımız
Tavuklu Krep Bohçası
Mantı Tadında Makarna
Hdabla | © 2025 |