Az Şekerli Kuru Meyveli Mozaik Pasta
Az Şekerli Kuru Meyveli Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram(3paket) bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım bardak demlenmiş çay
- Yarım bardak sıvı yağ (isterseniz bir yemek kaşığı tereyağ da kullanabilirsiniz)
- 4-5 adet kuru kayısı (ben olmadığı için koyamadım lakin varsa koyuyorum)
- 5-6 adet kuru incir
- 1 avuç kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı kadar kıyılmış ceviz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 paket fıstıklı çubuk çikolata ( konutta fıstıklı olduğu için bunu kullandım meskende sütlü ya da bitter varsa onu da kullanabilirsiniz)
Az Şekerli Kuru Meyveli Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, kakao, tarçın, yağ, çay demini küçük bir tencereye koyup kaynatalım.
- Kaynayıp ocaktan alınca çikolatayı kırıp karıştırıp soğuması için kenara alalım.
- Kakaolu harcımız soğurken incir ve üzümü sıcak suyla ıslayalım yumuşayınca kurulayalım ve incirleri küçük küçük doğrayalım.
- Büyükçe bir kapta üç paket bisküviyi iri olarak kıralım ve incir üzüm cevizi ekleyip karıştıralım,.
- Soğuyan kakaolu harcı bisküvi üzerine döküp güzelce karıştırıyorum.
- Büyük uzunluk dolap poşetini yandan kesip açıyorum karıştırdığım harcı koyup hal veriyorum. Dikdörtgen kek kalıbına poşeti serip biçim de verebilirsiniz.
- 3-4 saat en az dondurucuda bekletip servis yapabiliriz ya da donduktan sonra dilim dilim kesip dondurucuya koyabiliriz servis yaparken de kolaylık olacaktır.
Mutlu sıhhatle yiyebileceğimiz kaç hoş günlerde afiyet olsun 🥰.
Az Şekerli Kuru Meyveli Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











