Tarte Tatin

Tarte Tatin Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 250 gram un
  • 125 gram soğuk tereyağ
  • 60 gram pudra şekeri
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı soğuk su

Elmalı iç için;

  • 9 adet yeşil elma
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 pk vanilya
  • Karamel
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Tarte Tatin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için kuru materyaller karıştırılır, soğuk tereyağ küçülterek eklenir ve robotta kum haline gelene kadar çekilir.
  2. Azar azar soğuk su da eklenir. Hiç yoğurmadan streç sinemanın içine alınır ve top haline getirilir.
  3. Buzdolabında 30 dakika bekletilir.
  4. Şerbet için şu, şeker, tereyağ, tarçın ve vanilya kaynatılır.
  5. Dörde bölünen ve çekirdekleri çıkarılan elmalar şerbete atılır, kapağı kapalı olarak 7 dakika pişirilir. Pişince soğuması için süzülür ve diğer bir tabağa alınır.
  6. Karamel için geniş bir tavaya şeker azar azar eklenerek, karıştırmadan yalnızca tavayı sallayarak karamel elde edilir. Soğumasını beklemeden borcama dökülür.
  7. Hamur iki yağlı kağıt ortasında kalıp büyüklüğünde yaklaşık yarım santim açılır ve açılmış halde tekrar buzdolabına kaldırılır.
  8. Soğuyan elmalar karamelin üzerine boşluk kalmayacak halde dizilir.
  9. Dolaptan çıkarılan hamurun üzerine çatalla delikler açılır ve elmaların üzerine bastırarak yerleştirilir.
  10. 190 derecede yaklaşık 30 dakika pişirildikten sonra tezgaha alınır. 5 dakika bekledikten sonra aksi çevrilir ve servise hazırlanır.

Tarte Tatin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sarma
Tahinli Çörek
El Açması Peynirli Börek
Hazır Krema İle Trileçe Tarifi
Bayram İçin Çok İnce Bulgurlu Sulu Köfte
Yeşil Mercimekli Kabak Yemeği
Hdabla | © 2025 |