Tarte Tatin
Tarte Tatin Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 250 gram un
- 125 gram soğuk tereyağ
- 60 gram pudra şekeri
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı soğuk su
Elmalı iç için;
- 9 adet yeşil elma
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çubuk tarçın
- 1 pk vanilya
- Karamel
- 1.5 su bardağı toz şeker
Tarte Tatin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için kuru materyaller karıştırılır, soğuk tereyağ küçülterek eklenir ve robotta kum haline gelene kadar çekilir.
- Azar azar soğuk su da eklenir. Hiç yoğurmadan streç sinemanın içine alınır ve top haline getirilir.
- Buzdolabında 30 dakika bekletilir.
- Şerbet için şu, şeker, tereyağ, tarçın ve vanilya kaynatılır.
- Dörde bölünen ve çekirdekleri çıkarılan elmalar şerbete atılır, kapağı kapalı olarak 7 dakika pişirilir. Pişince soğuması için süzülür ve diğer bir tabağa alınır.
- Karamel için geniş bir tavaya şeker azar azar eklenerek, karıştırmadan yalnızca tavayı sallayarak karamel elde edilir. Soğumasını beklemeden borcama dökülür.
- Hamur iki yağlı kağıt ortasında kalıp büyüklüğünde yaklaşık yarım santim açılır ve açılmış halde tekrar buzdolabına kaldırılır.
- Soğuyan elmalar karamelin üzerine boşluk kalmayacak halde dizilir.
- Dolaptan çıkarılan hamurun üzerine çatalla delikler açılır ve elmaların üzerine bastırarak yerleştirilir.
- 190 derecede yaklaşık 30 dakika pişirildikten sonra tezgaha alınır. 5 dakika bekledikten sonra aksi çevrilir ve servise hazırlanır.
Tarte Tatin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








