Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 4 yumurta ve 1,5 su bardağı şekeri rengi açılana kadar çırpıyoruz.
- Sonra 1,5 su bardağı unu,1,5su bardağı sıvı yağı,2 paket vanilini,1,5 paket kabartma tozunu, 3 yemek kaşığı kakaoyu,1,5 su bardağı sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Borcama güzelce döküp tezgaha içindeki baloncuklar çıksın diye tık tık vuruyoruz evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz. Alt üst ayarda.
- Fırına attıktan sonra sosunu hazırlıyoruz. Sos için 2 bardak sütü,2 bardak toz şekeri,1 bardak sıvı yağı ve 3 yemek kaşığı kakaoyu uygun bir tencereye alıp çırpıcı yardımı ile daima karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayan sosumuzu kenara alıyoruz.
- Kek pişince çıkarıp dilimliyoruz ve birinci sıcağının çıkmasını bekliyoruz sıcak keke sıcak sosumuzu eşit bir formda döküp soğuduktan sonra süslemesini yapıyoruz afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







