Fırında Sütlaç
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın biraz sulu bırakalım.
- Diğer gereçleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip kaynatın.
- Öncelikle bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ek ediniz. 10-15 dk. Daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya sağlam sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
- Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek halde ayarlayın.
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
- 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun🌸🎀.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







