Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide

Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 tane yumurta (beyazı hamurun içine sarisi üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Patatesli harç;

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 tane iri uzunluk soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber bir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 kısım maydanoz
  • Kaşar rendesi

Kıymalı harç;

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates yada sosu
  • 2 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz

Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patatesi haşlayalım.
  2. O sıra da hamura başlayalım tüm sıvı gereçleri ekleyip yoğuralım.
  3. Üzerine unu ek edin karıştırın ,elinizle 5 dakika yoğurun üzerini örtün bir saat mayalanmaya birakin.
  4. Patatesli içe geçelim tavaya sıvı yağı ek edin, üzerine ince doğradığınız soğanları koyalım biberleri ve salça ekleyelim kavuralım.
  5. Doğradığımız patatesleri ekleyelim üzerine bütün baharatı ,tuzu ekleyin karıştırın 3 dk kavurup ocaktan alalım en son maydanoz ekleyelim.
  6. Kıymalı iç için; öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayalım. Mümkün epey ince kıyın. (robottan geçirmeyelim tadı değişiyor ).
  7. Biberleri ince ince doğrayalım domateslerin kabuğunu soyun. Onu da ince doğrayalım sarımsağı da doğrayıp baharatlarını ve yağı ekleyin. Tüm gereçleri düzgünce yoğurun buzlukta biraz dinlendirelim.
  8. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın üzerini örtün bir 5 dakika dinlendirin.
  9. Merdaneyle uzun açin içine patatesli ya da kıymalı iç koyalım, patateslinin üzerine kaşar ekleyelim uçlarını kapatalım.
  10. Tepsiye aksi çevirin tepside üzeri örtülü bir 5 dakika tepsi mayası yapalım yumurta sarısı sürelim 15 evvelce ısıttığımız 180 derece alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın.
  11. Fırından çıkan pidelere sıcakken tereyağı sürüp buzdolabı poşetlerine koyarsanız pideler yumuşacık olur.

Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Minik Taze Mor İncir Reçeli
Karamelli Armutlu Kek
Hira Tatlısı
Mayasız Puf Poğaça
Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı
Hdabla | © 2025 |