Yoğurtlu Salatalık Mezesi

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet salatalık
  • 1/2 (yarım) (yarım )adet küçük mor soğan
  • 1 kase konserve mısır
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu

Sosu için;

  • 1 su bardağı yoğurt (süzme ya da katı kıvamlı )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salatalık yıkanır,kurulanır, kabukları ile ince ince dilimlenir. (mandolin ile dilimledim. )
  2. Soğan ince ince piyazlık doğranır.
  3. Mısır ve ince kıyılmış yeşillikler de eklenir.
  4. Sosu için gerekli tüm materyaller karıştırılır.
  5. Salatalıklara eklenir ve güzelce karıştırılır.
  6. Servis tabağına alınır.
  7. Dilerseniz kuru nane ile süslenir. 👉🏼
  8. Salatalık sulandığı için sosu servisten çabucak evvel eklemeniz çok daha hoş sonuç almanızı sağlar.

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tane Tane Gün Kısırı
Katmer Poğaça (Videolu)
Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle)
Vanilyalı Bisküvi Pastası
Mercimek Köftesi
Fit Bowl
Hdabla | © 2025 |