Yoğurtlu Salatalık Mezesi
Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet salatalık
- 1/2 (yarım) (yarım )adet küçük mor soğan
- 1 kase konserve mısır
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
Sosu için;
- 1 su bardağı yoğurt (süzme ya da katı kıvamlı )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı hardal
Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salatalık yıkanır,kurulanır, kabukları ile ince ince dilimlenir. (mandolin ile dilimledim. )
- Soğan ince ince piyazlık doğranır.
- Mısır ve ince kıyılmış yeşillikler de eklenir.
- Sosu için gerekli tüm materyaller karıştırılır.
- Salatalıklara eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Servis tabağına alınır.
- Dilerseniz kuru nane ile süslenir. 👉🏼
- Salatalık sulandığı için sosu servisten çabucak evvel eklemeniz çok daha hoş sonuç almanızı sağlar.
Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















