Hatay Kısırı

Hatay Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 2 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze soğan
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • Nane
  • Marul

Hatay Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz ,biraz bekledikten sonra salça ve baharatlarını koyup güzelce yoğuruyoruz.
  2. Ara orta olağan su ile ıslatarak yoğurma sürecine devam ediyoruz.
  3. Nar ekşisi ve biraz zeytinyağı ile tekrar yoğurduktan sonra yeşillikle bir arada zeytinyağı tekrar ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  4. Zeytinyağı ve nar ekşisi göz ayarı ekleme yapıyoruz zeytinyağı bol olmalı.

Hatay Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Cevizli Çatlak Kurabiye
Ayıcık Bombo Kurabiye
İpeksi Kıvamıyla Kış Kabağı Çorbası
Muzlu Çilekli Milkshake
Kapya Biberli Çorba
Mini Ekmek Pizza
Hdabla | © 2025 |