Hatay Kısırı
Hatay Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo ince bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2 tutam maydanoz
- 1 tutam taze soğan
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kimyon
- Nane
- Marul
Hatay Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz ,biraz bekledikten sonra salça ve baharatlarını koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Ara orta olağan su ile ıslatarak yoğurma sürecine devam ediyoruz.
- Nar ekşisi ve biraz zeytinyağı ile tekrar yoğurduktan sonra yeşillikle bir arada zeytinyağı tekrar ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Zeytinyağı ve nar ekşisi göz ayarı ekleme yapıyoruz zeytinyağı bol olmalı.
Hatay Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











