Çocukların Bayılacağı Krep
Çocukların Bayılacağı Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 2 su bardağı un
- Pişirmek için tereyağı yahut sıvı yağ
Çocukların Bayılacağı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir karıştırma kabında 3 yumurtayı kırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyin ve güzelce çırpın.
- Süt, su ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Tuz ve unu ekleyin. Tüm malzemeyi pürüzsüz, akışkan bir kıvam alana kadar çırpın. (içinde topak kalmamalı. )
- Hamuru 10–15 dakika kadar dinlendirin.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavayı (tercihen krep tavası) orta ateşte ısıtın ve yavaşça tereyağı yahut sıvı yağ ile yağlayın.
- Tavaya bir kepçe krep hamuru dökün. Tavayı çabucak çevirerek hamurun ince bir katman halinde yayılmasını sağlayın.
- Altı pişip üst yüzeyi kuruyunca spatula ile çevirin, öteki yüzünü de pişirin.
- Her krep için tıpkı süreci tekrarlayın. Gerekirse tavayı orta sıra yine yağlayın.
Not: bu tarifle yaklaşık 13–15 adet orta uzunluk krep çıkar.
Çocukların Bayılacağı Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














