Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tarif )

Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tanım ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuzu kuşbaşı (kuzu sevmeyenler dana kullanabilir)
  • 5,6 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 tane iri sulu domates (domatesler küçükse adetini arttırırsınız )
  • 1-2 baş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase tereyağ (Tercihe bağlı kuyruk yağıda kullanabilirsiniz)

Üzeri için hamur:

  • 1 kase un
  • Çok az tuz
  • Maya
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu ve susam

Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tanım ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamurun gereçlerini yeteri kadar su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
  2. Kuzu eti güveç kabına en alta yerleştirelim, üzerine soyulmuş sarımsak ,iri doğranmış biberler ve domatesleri ekleyelim.
  3. Domatesle üstünü tüm kapatalım, tuzunu ,baharatlarını ,yağlarını ekleyelim, biraz üzerine suda gezdirelim kurumasın diye.
  4. Turbo olmayan fırında 200 derece fırında pişirmeye bırakalım, yarım saat sonra ortada çıkartıp karıştıralım.
  5. Kış domatesi renksiz ve susuz oluyor o yüzden biraz su ekleyin derim domatesler çok renksizde birazcık biber salçasından da takviye alabilirsiniz ,güzel sulu üstü kızarıp pişince çıkartalım.
  6. Hamuru merdane ile orta halde açın ve üstüne yumurta sarısı ve susam çörekotu serpin ve güvecin üzerini kaplayın.
  7. Fırının ayarını en sona alın üzeri kızarana kadar atın aslında şişiyor ve kızarıyor başından ayrılmayın yüksek ısı olduğu için denetim edin afiyet olsun.

Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tanım ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sac Kavurma
İç Pilav
Çıtır Çıtır Baklava
Pratik Ve Lezzetli Kabak Yemeği
Kfc Tarzı Kızarmış Tavuk Tarifi – ( Amerikan Mutfağı ) (Videolu)
Kakaolu Portakallı Haşhaşlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |