Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tarif )
Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tanım ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kuzu kuşbaşı (kuzu sevmeyenler dana kullanabilir)
- 5,6 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 2 tane iri sulu domates (domatesler küçükse adetini arttırırsınız )
- 1-2 baş sarımsak
- Pul biber
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase tereyağ (Tercihe bağlı kuyruk yağıda kullanabilirsiniz)
Üzeri için hamur:
- 1 kase un
- Çok az tuz
- Maya
- Yumurta sarısı
- Çörekotu ve susam
Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tanım ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurun gereçlerini yeteri kadar su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
- Kuzu eti güveç kabına en alta yerleştirelim, üzerine soyulmuş sarımsak ,iri doğranmış biberler ve domatesleri ekleyelim.
- Domatesle üstünü tüm kapatalım, tuzunu ,baharatlarını ,yağlarını ekleyelim, biraz üzerine suda gezdirelim kurumasın diye.
- Turbo olmayan fırında 200 derece fırında pişirmeye bırakalım, yarım saat sonra ortada çıkartıp karıştıralım.
- Kış domatesi renksiz ve susuz oluyor o yüzden biraz su ekleyin derim domatesler çok renksizde birazcık biber salçasından da takviye alabilirsiniz ,güzel sulu üstü kızarıp pişince çıkartalım.
- Hamuru merdane ile orta halde açın ve üstüne yumurta sarısı ve susam çörekotu serpin ve güvecin üzerini kaplayın.
- Fırının ayarını en sona alın üzeri kızarana kadar atın aslında şişiyor ve kızarıyor başından ayrılmayın yüksek ısı olduğu için denetim edin afiyet olsun.
Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tanım ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













