Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması
Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet ortan uzunluk kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 bağ pazı
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- Tuz
- Pul biber
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kase yoğurt
Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle azıyı bol suda yıkayalım ince ince kıyalım kenarda bekletelim.
- Soğanı, kapya biberi ince ince kıyalım.
- Uygun tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine ince kıyılmış soğanı ek edelim ve kavuralım.
- Kapya biberi ek edelim kavuralım.
- Pazıyı ek edelim ve kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
- 2 yemek kaşığı ince köftelik bulguru ek edelim. Materyaller suyunu bırakıp çekene kadar pişmeye bırakalım.
- 6 başka taraftan sarımsağı ezelim ve yoğurda ek edelim.
- Pişmiş olan yemeğimizi hafif soğumaya bırakalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu ek edelim.
- Kızgın yağda yakmış olduğumuz kırmızı toz biberi gezdirelim ve az pul biber serpiştirelim servise hazır afiyet olsun.
Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












