Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram taze fasulye
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 4 diş sarımsak (sarımsak sevmiyorsanız koymayabilir yahut adeti düşürebilirsiniz)
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 2 adet küp şeker
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fasulyenin uç kısımlarını ve varsa kılçıklarını temizleyelim. Temizlikten sonra 2 ya da 3’e bölelim.
  2. Soğanı ve sarımsağı küçük olacak biçimde doğrayalım.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup onları da küçük olacak formda doğrayalım.
  4. Kullanacağımız tencerenin en altına soğan ve sarımsağı üzerine fasulyeyi en üste de domatesi yerleştirelim.
  5. Son olarak tuzu ve şekeri ekleyelim.
  6. Ocağın altını en kısığa alarak pişirmeye başlayalım.
  7. Fasulyeye su eklemeden pişirelim ( yaklaşık 1. 5- 2 saat) kısık ateşte piştiği için kendi suyuyla pişecek böylelikle daha lezzetli olacaktır.
  8. Pişirme müddeti fasulye cinsinden ötürü farklılık gösterebilir lütfen denetimli pişirelim.Afiyet olsun 💐.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Osmanlı Pilavı
Mantarlı Menemen (Kahvaltılık Kolay Tarif)
Revani Tatlısı
Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı
Van Cacığı (Harika)
Dondurmalı Kalburabastı
Hdabla | © 2025 |