Evde Profiterol Tarifim
Evde Profiterol Tanımım İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
İç kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından bi parmak eksik un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
- Süt
- Hindistan cevizi
Evde Profiterol Tanımım Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru hazırlayalım.
- Margarini ocakta eritelim, un ile karıştıralım ve yumurtaları teker teker ekleyerek uygunca yedirelim ve kenara dinlenmeye bırakalım.
- Kreması için tereyağ krem şanti ve vanilya hariç bütün gereçleri koyup pişirelim.
- Piştikten sonra vanilya ve tereyağı koyup çırpalım. Birinci sıcağı çıkınca krem şantiyi karıştıralım.
- Dinlenen hamurumuzu açalım ceviz büyüklüğünde kaşık yardımı ile kesimler koparıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıkan hamurumuzun içini krema ile dolduralım.
- Çikolata sosunu pişirip kenara ılımaya bırakalım.
- Daha sonra profiterollerin üzerine çikolata sosu dökelim ve istediğimiz üzere süsleyelim. Tanımımız servise hazır deneyen herkese afiyet olsun.
Evde Profiterol Tanımım Fotoğraflı Yapılışı














