Yaş Meyvelerden Yaz Keki
Yaş Meyvelerden Yaz Keki Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Cramble;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı dolu dolu pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Yaş Meyvelerden Yaz Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı mikserle beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ,süt ,kabartma tozu ,vanilin ekliyoruz.
- En son unu denetimli ekleyerek ağır bir kek hamuru elde ediyoruz.
- Ben dikdörtgen borcam kullandım.
- Bu hamurumuzu yağladığımız kabımıza döküyoruz en üst katına doğranmış çilek ve kayısı ekliyoruz.
- Ben buzluğumda böğürtlen ve yaban mersini vardı onları da ekledim.
- Dilerseniz keki ikiye bölerek dökün içine bi katman meyve döşeyin daha hoş oluyor.
- Son olarak cramble gereçlerinin tamamını karıştırıp dağılmış bir hamur elde ediyor ve kekimizin üzerine döküyoruz.
- 180 derece fırında ben 35 dakika da pişirdim. Fansız ve evvelce ısıtılmış olacak. Her fırın farklı olacağı için lütfen kürdanla denetim ederek çıkarınız.Afiyet olsun.
Yaş Meyvelerden Yaz Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







