Haşlama
Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 adet tavuk but
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Sıcak su
Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytin yağını ve butu tencereye alın mühürleyip bir tabağa çıkarın, havuçları birebir tencereye alıp kavurun.
- Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Havuç ve soğan kavrulunca tavukları tencereye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 dk pişirin.
- 10 dk sonra iri doğranmış patatesleri tuz karabiber ve tereyağınıda ekleyip pişirmeye devam edin.
- Havuç ve patates yumuşayınca ocaktan alıp 10 dk dinlendirin ve servis edin afiyet olsun 💐🤗.
Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















