Cevizli Çikolatalı Ekmek (Videolu)
Cevizli Çikolatalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200ml 120ml
- 300 ml süt
- 50 gram şeker ( yarım çay bardağı)
- 10 gram maya
- 540 gram un (4,5 su bardağı)
- 100 ml sıvı yağ
- 10 ml sıvı yağ (1 yemek kaşığı)
- 1 yumurta beyazı
İç materyali;
- 100 gram çekilmiş ceviz
- 100 gram kahvaltılık çikolata
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Cevizli Çikolatalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü derin bir kaba alın.
- Üzerine şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın.
- Maya aktive olana kadar 5-10 dakika bekleyin.
- Sıvıyağ, yumurta beyazı ve azar azar unu ek ederek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan 55 gramlık kesimler koparın.
- Her bir bezeyi elinizle bastırarak 15 cm genişliğinde açın.
- Ortasına 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz ve 1 tatlı kaşığı kahvaltılık çikolata koyun.
- Hamurun kenarlarını ortada birleştirerek iç harcı büsbütün kapatın ve tekrar avuç içinde yuvarlayarak top formu verin.
- Tüm hamurları bu biçimde hazırlayıp, fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Cevizli Çikolatalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







