Çıtır Tavuk (Dışı Çıtır İçi Sulu)

Çıtır Tavuk (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Pane için sıvı karışım için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (200ml)

Kuru karışım için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Çıtır Tavuk (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü ince şeritler halinde keselim.
  2. Bir kaba alalım.
  3. Üzerine ketçap, toz biber, tuz, sarımsak rendeleyip karıştıralım.
  4. Buzdolabında en az 30 dakika bekletelim.
  5. Bir kaba sıvı karışım için un, nişasta, baharatlar, sirke ve suyu karıştırıp hazırlayalım.
  6. Ayrı bir kapta kuru karışım için un, nişasta, baharatları karıştıralım.
  7. Tavada yağı ısıtalım.
  8. Tavuk kesimlerini ile sıvı karışımı karıştırıp, akabinde kuru karışıma bulayalım.
  9. Kızgın yağda kızartalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun 💥.

Çıtır Tavuk (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Galete Unu Tarifi
Yoğurtlu Soslu Şehriye Salatası
Yarım Saatte Lavaş Ekmeği
Gırar Çorbası
Elmalı Kurabiye
Kuskuslu Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |