Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında, yaklaşık 8 kaşığı)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik olacak halde şeker (dilerseniz pudra şekeri de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel servetimizi hazırlayalım. Bunun için ufak bir tencerede su ve şekeri kaynatalım.
  2. Kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha bekleyip altını kapatalım.
  3. Yoğurma kabına tereyağı ve şekeri alıp karıştıralım.
  4. Daha sonra kalan tüm materyalleri ekleyip ele yapışmayacak bir kıvam elde edelim.
  5. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  6. Kurabiyeleri evvelce ısıttığımız 200 derece fırında 10 dakika pişirelim.
  7. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca şerbeti üstüne dökelim (dilerseniz her tarafı ıslanacak formda batır çıkar da yapabilirsiniz) bu adımda kurabiyeler sıcak şerbet ılık olmalı. Afiyet olsun.

Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna
Akşam Arkadaşlarla Çay Saati
Haşhaşlı Limonlu Kek
Köz Sos
Yeşil Mercimekli Yoğurtlu Çorba
Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü)
Hdabla | © 2025 |