Tahinli Mayalı Çörek
Tahinli Mayalı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
- 2 yumurta beyazı (sarıları üzerlerine)
- 1 paket instant maya
- 8,5 su bardağı un
Hamur içine sürmek için;
- Yeterli ölçüde tahin
- Yeterli ölçüde toz şeker
Üzerine serpmek için;
- Toz şeker
Tahinli Mayalı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- En son un ve maya eklenecek biçimde tüm materyaller karıştırılır.
- Un yavaş yavaş verilir.
- İlk bardakta maya ek edilir.
- Tüm un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri streç sinema ile kaplanır.
- 50 dk mayalanması için bırakılır.
- Süre sonunda mayası gelen hamurdan fotoğrafta görüldüğü üzere biçimler verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Şeker serpilerek evvelce ısıtılmış 200 ° fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- *hamuru merdane yardımıyla açabilirsiniz.
- El ile açmak da öteki seçenek bu çörek el ile açılmıştır.
- Açılan hamur üzerine evvel tahin sürülür.
- Daha sonra şeker serpilerek form verilir.
Tahinli Mayalı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














