Yufkalı Peynirli Börek
Yufkalı Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sos için
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
İç harcı için
- 1 su bardağı beyaz peynir
Yufkalı Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın çırpın.
- Bütün yufkaları ikiye kesin 8 kesim olacak.
- Yağlanmış fırın tepsisine bir yarım yufkayı serin üzerine sosdan çokça sürün.
- İkinci yufkayı onun üstüne serin onun da üzerine sosdan çokça sürün.
- Sonra 4 kat olunca peyniri tepsideki yufkanın üzerine yayın.
- Sonra kalan 4 yufkayı da ortaları soslayarak üst üste dizin.
- En üstteki yufkanın üzerine kalan sosu dökün ve tepsideki yufkaları 4′ e kesin.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Yufkalı Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






