Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt

İç harcı için

  • 1 su bardağı beyaz peynir

Yufkalı Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın çırpın.
  2. Bütün yufkaları ikiye kesin 8 kesim olacak.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine bir yarım yufkayı serin üzerine sosdan çokça sürün.
  4. İkinci yufkayı onun üstüne serin onun da üzerine sosdan çokça sürün.
  5. Sonra 4 kat olunca peyniri tepsideki yufkanın üzerine yayın.
  6. Sonra kalan 4 yufkayı da ortaları soslayarak üst üste dizin.
  7. En üstteki yufkanın üzerine kalan sosu dökün ve tepsideki yufkaları 4′ e kesin.
  8. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yufkalı Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Proteinli Yumurta
Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek
Porsiyonluk Perde Pilavı
Peynirli Ve Otlu Pişi
Çiğ Köfte (25 Yıllık Tecrübe İle)
Palıcanlı Meze Tarifi
Hdabla | © 2025 |