Kabartma Tozlu Perişan Poğaça

Kabartma Tozlu Perişan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç gereci;

  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Kabartma Tozlu Perişan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta akını alıp güzelce karıştırılır.
  2. Biraz un kabartma tozları, tuz, şeker, sirke ek edilip tekrar karıştırılır.
  3. Kalan un azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  4. Hamurdan mandalinadan az büyük bezeler kopartılarak yuvarlanır ve iç materyali konulup kapatılır. Yuvarlarken 4* 4 lük olmasına gerek yok pişince hoş dağılması için.
  5. Üzerine yumurta sarısı ve isterseniz susam serpilerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Kabartma Tozlu Perişan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Mücver
Borcam Böreği
Tulum Peynirinden Krem Peynir Yapılışı
Pankek
Mozaik Kek (Videolu)
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2024 |