Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Çay kaşığı ucuyla karbonat
  • 7-8 yemek kaşığı un ( kıvamı boza üzere olmalı )

Tavayı yağlamak için;

  • 1 kaşık sıvı yağ

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri derin bir kasede çırpma teliyle çırpıyoruz.
  2. Yapışmaz tavaya yağı döküp peçete yardımıyla tüm yüzeyine yaydırıyoruz.
  3. Orta ateşte biraz tavayı ısıtıp her bir pankek için bir yemek kaşığı karışımdan tavaya bırakıyoruz.
  4. Pankekler göz göz olmaya başlayınca gerilerini çevirip bir dk kadar daha pişirip tabaklara alıyoruz. Afiyet olsun 😋.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanak Yatağında Dana Külbastı
Patlıcan Balığı
Terbiyeli Tavuk Haşlama
Tereyağlı Ev Yapımı Çıtır Burma Baklava
Sütlü Ekmek/Çörek
Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü)
Hdabla | © 2025 |