Diş Pastası
Diş Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Kreması için 4 paket krem şanti
- Herhangi bir meyve reçeli
- 1 adet muz
Diş Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
- Yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve bir kaşık yardımıyla karıştırmaya devam ediyoruz.
- Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize döküp fırına veriyoruz 180 derecede pişiriyoruz.
- Kreması için 4 paket krem şanti yeniden mikser yardımıyla karıştırıp hazırlıyoruz soğuması için buzlukta bekletiyoruz.
- Pandispanyamız piştikten sonra ortadan ayırmak için ince bir ip yardımıyla eşit bir formda ayırıyoruz.
- Daha sonra ayırdığımız bir kesimimizin üzerine sulandırdığımız reçeli ben vişne kullandım serpiştiriyoruz.
- Üzerine kremamızı sürüyoruz dilimlediğimiz muzları da ortalara diziyoruz.
- Daha sonra pandispanyanın öteki yarısını pastamızın üzerine koyup kremayla bir kat sıva yapıyoruz ve süsleme kısmına geçiyoruz.
- Şeker hamuru kullanmak isterseniz tekrar onu da kendi tercihiniz.
- Ben eklemiştim ancak sıcakta kaydı tekrar düzenlemek zorunda kaldım, deneyenlere afiyet olsun.🫶🏻
Diş Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









