Elma Sirkesi
Elma Sirkesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 litre içme suyu
- 2 kilogram kırmızı doğal elma
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı bulgur
- 10 adet nohut
Elma Sirkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaları güzelce yıkayın, daha sonra elmaları kabuklu olarak, iri modüller halinde, yüzeysel bir biçimde 5 litrelik bidonun içine doğrayın. Ben hiçbir kısmını ayırmadım; sapı, çekirdeği her şeyini bir ortada kullanıyoruz.
- Üzerine öteki gereçleri de ekleyin.
- Son olarak da üzerinden dört parmak kadar boşluk bırakacak biçimde, içme suyu ile doldurun.
- Tüm gereçleri tahta bir kaşık ile uygunca karıştırın ve kapağını kapatmadan üzerini tülbent cinsi bir bez ile örtün.
- Evinizin sıcak ve karanlık bir köşesinde beklemeye alın.
- Direk ışığa yada güneşe maruz kalmamalı. Ben mutfak masasının altında koruma ettim. İki güne bir 4-5 sefer karıştırıp bekletin yaklaşık 1,5-2 ay sonrasında evvel bir süzgeç yardımıyla daha sonrasında ince bir tülbent ile süzdükten sonra kavanozlara koydum mesken imali sirkemiz hazır.
İlk sefer yaptım ancak tadı nitekim hoş olmuş ☺️
Elma Sirkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









