Elma Sirkesi

Elma Sirkesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 litre içme suyu
  • 2 kilogram kırmızı doğal elma
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 10 adet nohut

Elma Sirkesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmaları güzelce yıkayın, daha sonra elmaları kabuklu olarak, iri modüller halinde, yüzeysel bir biçimde 5 litrelik bidonun içine doğrayın. Ben hiçbir kısmını ayırmadım; sapı, çekirdeği her şeyini bir ortada kullanıyoruz.
  2. Üzerine öteki gereçleri de ekleyin.
  3. Son olarak da üzerinden dört parmak kadar boşluk bırakacak biçimde, içme suyu ile doldurun.
  4. Tüm gereçleri tahta bir kaşık ile uygunca karıştırın ve kapağını kapatmadan üzerini tülbent cinsi bir bez ile örtün.
  5. Evinizin sıcak ve karanlık bir köşesinde beklemeye alın.
  6. Direk ışığa yada güneşe maruz kalmamalı. Ben mutfak masasının altında koruma ettim. İki güne bir 4-5 sefer karıştırıp bekletin yaklaşık 1,5-2 ay sonrasında evvel bir süzgeç yardımıyla daha sonrasında ince bir tülbent ile süzdükten sonra kavanozlara koydum mesken imali sirkemiz hazır.

İlk sefer yaptım ancak tadı nitekim hoş olmuş ☺️

Elma Sirkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bademli Kurabiye
Etli Sebze Yemeği
Balon Pişi (Kabartma Tozlu)
Bal Kabağı Çorbası
Tavada Mini Bazlama
Bisküvili Muhallebi Tarifi
Hdabla | © 2025 |