Kakaolu Kek

Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sade soda
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlıyoruz.
  2. Sütü, yumurtayı, ayçiçek yağını, ve toz şekerini derin bir kaba alıp çırpıyoruz.
  3. Sonra içine kabartma tozunu, şeker vanilini ve sodayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Ardından oluşan kek hamurumuza kakaoyu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Son olarak unu ekleyip kıvam alana kadar karışıyoruz.
  6. Hazırlanan kek hamurun, tabanını büsbütün yağladığımız orta boyutta olan bir daire tepsiye döküyoruz.
  7. Önceden 180 derece de ısıtılmış olan fırınımızda yaklaşık 45 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ♨️🍴

Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Çin Makarnası
Brokolili Pilav
Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote
Sakallı Poğaça
Venedik Poğaça
Cafe Tatlısı
Hdabla | © 2025 |