Fırında Pankek

Fırında Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Fırında Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şeker ve yumurtayı köpürene kadar 3 dk kadar çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ ,süt, su ,un ,vanilya ve kabartma tozunu ek edip çırpalım.
  3. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim her yerine gelicek halde.
  4. Karışımı tepsiye döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkınca dilimleyin ister sade ister pudra şekeri serpebilirsiniz yahut çikolata ,reçel ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.

Fırında Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kapya Biberli Taze Patates Yemeği
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı
Sponful (Kaşık Tatlısı) Tarifi
Somonlu Salatalık Salatası
Karışık Biber Enginar Sarma Dolması
Sarımsak Sosu
Hdabla | © 2025 |