Fırında Etli Patlıcan Tava

Fırında Etli Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg uzun patlıcan
  • 500 gram kuzu kuşbaşı et
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 4-5 adet kuru soğan
  • 3-4 adet domates
  • 1 baş sarımsak

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1-1, 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Kekik

Fırında Etli Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzelerimizi isteğe nazaran doğrayıp hazırlıyoruz.
  2. Tepsiye kuşbaşı etlerimizi döşüyoruz.
  3. Etlerin ortasına sarımsak ve soğanları koyuyoruz.
  4. Üzerinede biber ve patlıcanlarımızı ekliyoruz (ben 2 tane de patates koydum) tepsimiz hazır.
  5. Yağımızıda üzerine gezdiriyoruz.
  6. Sosumuz içinde biber salçası, tuz, kekik ve suyu karıştırıp tepsinin üzerine yayarak ekliyoruz.

Afiyet olsun 😊

Fırında Etli Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi)
Sütlü Tavuk
Tavuklu Bezelye
Pancar Erişte Veya Kesme Hamur
Eli Böğründe
Şifalı Et Haşlama
Hdabla | © 2025 |